ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΕΡΔΟΥΣ

 

 

ΟΑΕΔ: 5 Νέα Προγράμματα
επιδότησης 2013 για Ανέργους

Τα προγράμματα θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή εντός του 2013 τοφοδοτώντας την αγορά εργασίας με 350 εκατ. ευρώ περίπου. Αναλυτικότερα, τα προγράμματα που θα ανακοινωθούν είναι:

1. «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών». Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ανέργους αποφοίτους κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης. Ετσι:

- Οι άνεργοι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους το αργότερο 36 μήνες πριν από την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα (υπολογίζονται σε 20.000), θα λαμβάνουν το ποσό των 460 ευρώ για κάθε μήνα εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης.

- Ανεργοι νέοι, απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ωφελούμενοι, που υπολογίζεται να είναι 25.000 άνεργοι, θα λαμβάνουν για κάθε μήνα εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης το ποσό των 400 ευρώ.

2. «Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών. Περίπου 7.000 άνεργοι έως 35 ετών θα λάβουν επιχορήγηση 14.000 ευρώ για να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση (τα 4.000 ευρώ από τα 14.000 θα διατεθούν για συμβουλευτική).

3. Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο. Αλλοι 3.000 άνεργοι έως 35 ετών θα λάβουν το ποσό των περίπου 4.500 ευρώ για να ιδρύσουν επιχείρηση στον αγροδιατροφικό τομέα.

4. Εθνικό Δίκτυο Αμεσης Κοινωνικής Φροντίδας. Αναμένεται να προσφέρει εργασία σε 1.200 ανέργους ηλικίας μέχρι 30 ετών σε βάθος δύο ετών. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση του προγράμματος έχει χρονικό ορίζοντα έως 31.12.2014.

5. Κοινωφελής Εργασία στον Πολιτισμό. Απευθύνεται σε 3.200 άνεργους επιστήμονες έως 30 ετών. Ισόχρονη απασχόληση σε υπηρεσίες φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, σε ημέρες και ώρες επέκτασης του ωραρίου κατά το οποίο τα μουσεία ή οι αρχαιολογικοί χώροι είναι επισκέψιμοι από το κοινό, για την κάλυψη των οποίων δεν επαρκεί το μόνιμο προσωπικό ή για την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών ασφάλειας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που διενεργούνται νόμιμα και κατόπιν άδειας εντός των χώρων αυτών.

 

Ζήτησε κι ΕΣΥ ΤΩΡΑ το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ   
e-Περιοδικό
€μπορικό Οπλοστάσιο
συμπληρώνοντας
το e-mail σου στην παρακάτω φόρμα εγγραφής!

Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Για να λαμβάνεις
το
ΔΩΡΕΑΝ
€μπορικό Οπλοστάσιο
γράψε το email σου:


 

 Γράψε τα γράμματα
στο 
παρακάτω πεδίο: