ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΕΡΔΟΥΣ

 

 Γιατί η Αυθεντική Συνάφεια είναι απαραίτητη για να ενσωματώσεις το MARKETING στην Επαγγελματική Δραστηριότητα!

 

Ως επαγγελματίας, είμαι μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, από το 1989.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι ο ρόλος της εκπαίδευσης, πρέπει να αποσκοπεί στην βελτίωση του ατόμου ... ότι η ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας, είναι μονόδρομος για οποιουδήποτε είδους προσωπικής βελτίωσης. Ο τελικός στόχος είναι το "γνώθι σ' αυτόν".

Έχω βιώσει στο πετσί μου, σωρεία από "παιδαγωγικές" μεθόδους που χρησιμοποιούνται συνειδητά για να αποθαρρύνουν την ικανότητα κριτικής σκέψης ... κι ακόμη περισσότερο την πρωτότυπη σκέψη.

Η χειρότερη από όλες, είναι η έντεχνα "καμουφλαρισμένη" επιστημονική ανακρίβεια, ότι η πολυμάθεια σε ένα σωρό άσχετα μεταξύ τους θέματα αποτελεί "μόρφωση". Τον ίδιο ακριβώς ρόλο παίζει και η χωρίς ουσία υπερβολική ενημέρωση.

Ο δεκατετράχρονος μαθητής μου, που προετοιμάζεται για τις εξετάσεις του
Lower, ξέρει με απόλυτη σαφήνεια, ότι το δελτίο ειδήσεων ασημαντοποιείται από πρόθεση (για οικονομικούς λόγους), όταν μαζί με ένα σημαντικό γεγονός, π.χ. μια πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση, παρουσιάζει σχεδόν ταυτόχρονα, και τις συνήθειες μιας νεαρής σταρ.   

 

Όταν η παραπάνω τακτική επαναληφθεί άπειρες φορές, ο πολίτης, χάνει την αυθεντική συνάφεια, με όσα ακούει ή μαθαίνει.

Η απώλεια αυτής της αυθεντικής συνάφειας, μας κοστίζει την απώλεια στην αξιολόγηση προτεραιοτήτων. Η ευνουχισμένη κριτική ικανότητα, αποτρέπει το άτομο να αξιολογεί την σημασία των γεγονότων και των αποφάσεων στην προσωπική του καθημερινότητα.  

 

Όταν η ζωή μας χάσει κάθε συνοχή, είναι σα να βρισκόμαστε μπροστά στα διάφορα κομμάτια ενός παιχνιδιού, χωρίς όμως να έχουμε την έννοια του συνόλου. 

 

Το τελικό "σύνολο", που για ένα παιδικό παιχνίδι, μπορεί για παράδειγμα να είναι ένα σπίτι. Το παιδί που προσπαθεί να συναρμολογήσει με διάφορα κομμάτια ένα σπίτι, έχει γνώση της συνολικής εικόνας ενός σπιτιού.

Αντιθέτως, ο ενήλικος, δεν έχει την ικανότητα να δει το τελικό "σύνολο, που απαρτίζουν μεταξύ τους, οι αμέτρητες πληροφορίες που λαμβάνει καθημερινά.

Για παράδειγμα, ένας οδοντίατρος δεν αντιλαμβάνεται ότι το τελικό σύνολο, της επαγγελματικής του δραστηριότητας είναι ότι η παραγωγή της υπηρεσίας του συνυφαίνεται με την προώθησή της. Η εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας του ιατρικού συλλόγου, δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τα συστατικά του τελικού συνόλου. 

 

Ο στόχος μου είναι να σου δώσω μια κατεύθυνση στο να χρησιμοποιείς την κριτική σου σκέψη, για να αποκτήσεις μια οργανωμένη εικόνα του αντικειμένου σου, που σε αυτή την περίπτωση είναι το marketing της επαγγελματικής σου δραστηριότητας.

Αυτό το
marketing
, δεν είναι ένα κομμάτι από τα ασήμαντα μέρη μιας επαγγελματικής δραστηριότητας.

Έχει την ίδια ακριβώς αξία, με την γνώση σου, να παράγεις την υπηρεσία, το προϊόν σου, ή όποια άλλη δραστηριότητα είναι το αντικείμενο της δουλειάς σου.

 

Με άλλα λόγια, με αυτή την σειρά άρθρων στοχεύω να σου δείξω την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ που έχουν τα κομμάτια του marketing με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του επαγγέλματός σου. 

 

Θα σου δείξω με όσα μέσα διαθέτω, ότι το τελικό "σύνολο" του επαγγέλματός σου περιλαμβάνει ταυτόχρονα και ισάξια με όλες τις άλλες δραστηριότητες, και το marketing.  

 

 

Ζήτησε κι ΕΣΥ ΤΩΡΑ το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ   
e-Περιοδικό
€μπορικό Οπλοστάσιο
συμπληρώνοντας
το e-mail σου στην παρακάτω φόρμα εγγραφής!

Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Για να λαμβάνεις
το
ΔΩΡΕΑΝ
€μπορικό Οπλοστάσιο
γράψε το email σου:


 

 Γράψε τα γράμματα
στο 
παρακάτω πεδίο: