ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

 

 

Back |   Print   | Bookmark

Γιατί χάνουν λεφτά τα καταστήματα κι οι
επαγγελματίες χωρίς ιστοσελίδα στο Ιντερνετ;

 Από το Γιώργο Δροσουλάκη

Οι 7 λόγοι που η ιστοσελίδα σου στο Ιντερνετ σού είναι απαραίτητη ... όποια δουλειά κι αν κάνεις! Συνέχεια από 1ο μέρος


Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα του εν λόγω καταστήματος που δεν έχει παρουσία στο Internet;

Είναι ότι κινδυνεύει να χάσει ένα καλό πελάτη, που πληρώνει μετρητοίς. Και μάλιστα ο συγκεκριμένος πελάτης έχει μια πολύ μεγάλη λίστα πολύ μεγάλη λίστα γνωριμιών-τους μαθητές μου- που είναι και αυτοί χρήστες παρόμοιων προϊόντων.

Ειδικά οι δικοί μου μαθητές έχουν εξοικειωθεί πλήρως με την ιδέα του Internet (με όποιο δάσκαλο θα κάτσεις …!). Ακόμη και τα παιδιά που δεν έχουν προς το παρόν σύνδεση.

Δεν χρειάζεται λοιπόν, αγαπητέ φίλε, ιδιαίτερη ευφυία για να αντιληφθεί κάποιος τι σημαίνει για τα κέρδη της επιχείρησης του παραδείγματός μου, αν οι δικοί μου μαθητές αρχίσουν μετά από προσωπική μου σύσταση να το επισκέπτονται «on» ή «off line».

Η φράση «Μου το είπε ο καθηγητής μου που ασχολείται με μοτοσικλέτες εδώ και είκοσι χρόνια» μετράει πολύ! Και λέγεται «Viral Marketing» (για αυτό θα σου μιλήσω σε άλλη έκδοση).

Και γιατί η επιχείρηση που με εξυπηρέτησε κινδυνεύει να με χάσει;

Διότι ο χρόνος μου σε αυτή τη Γήινη διάσταση είναι πολύ, μα τόσο πολύ λίγος!

Κι ο τρόπος ζωής που έχω επιλέξει στον επαγγελματικό μου τομέα δεν μου επιτρέπει άσκοπη σπατάλη αυτού του πολύτιμου αγαθού που λέγεται χρόνος. Και φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι στις μεγαλουπόλεις έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που δημιουργούν οι αποστάσεις κι ο έντονος τρόπος ζωής.

Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά έχουν και σχεδόν όλοι οι κατά τα άλλα καλοί επαγγελματίες που μου προσφέρουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στο Ηράκλειο Κρήτης. Συμπεριλαμβανομένου και του οδοντογιατρού μου!

Με υποχρεώνουν να πάω με τα πόδια να τους βρω. Να τους βρω όταν αυτοί θέλουν. Τις ώρες καταστημάτων. Τότε που εγώ δεν μπορώ!

Και μάλιστα ξοδεύουν και το δικό τους χρόνο άσκοπα για να με ενημερώσουν για πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν και χωρίς τη δική τους συμμετοχή και την προσωπική παρουσία.

Μόνο με τις ιστοσελίδες τους!

Τα οφέλη που έχει η επιχείρησή σου από μια τέτοια παρουσίαση

1. Είσαι πάντα ανοιχτά!

24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, 12 μήνες τον χρόνο! Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να σε βρίσκουν ανά πάσα στιγμή την ώρα που αυτοί θέλουν ή μπορούν.

2. Κάνεις οικονομία Χρόνου

Ενημερώνεις τους επισκέπτες σου για τα οφέλη των υπηρεσιών ή των προϊόντων σου χωρίς να δίνεις το δικό σου χρόνο … και μάλιστα αυτή η ενημέρωση γίνεται πολύ πιο επαγγελματικά διότι την προετοιμάζεις χωρίς πίεση, στον ελεύθερό σου χρόνο.
Επιπροσθέτως, δεν χάνεις το χρόνο σου με αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να αγοράσουν ακόμη.

3. Κάνεις οικονομία χρήματος

Μειώνεις τα έξοδα σε αμοιβές πωλητών που διαφορετικά θα έπρεπε να έχεις για να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους … ή τους απλά περίεργους. Δημιουργείς εκτενή παρουσίαση των προϊόντων σου, αφού δεν χρησιμοποιείς έντυπους καταλόγους.

Φαντάσου τι εφιάλτης θα ήταν για τη διεύθυνση του μαγαζιού που πουλάει αξεσουάρ και ανταλλακτικά μοτοσικλετών να ανανεώνει συνεχώς τον κατάλογό του για χιλιάδες είδη! Στο Διαδίκτυο αυτό όμως είναι εφικτό με ελάχιστο σχετικά κόστος… και σώζεις και μερικά δένδρα!

4. Έχεις τον πελάτη σου αποκλειστικά δικό σου χωρίς κάτι να αποσπά την προσοχή του!

Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα λόγια της Carol Wallace, μιας πραγματικής expert στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην «prodigy.com»: «Πουθενά αλλού δεν μπορείς να τραβήξεις τόσο πολύ την προσοχή από ένα πελάτη, από ότι στο Διαδίκτυο.

Τα χέρια του βρίσκονται στο πληκτρολόγιο και τα μάτια του στην οθόνη. Σε έχει προεπιλέξει και θέλει να μάθει για σένα. Δεν υπάρχουν πιο ιδεώδεις συνθήκες για πώληση». Και δίνεις επιλογή ενημέρωσης στους πελάτες που απεχθάνονται τους πωλητές.

5. Κτίζεις σχέση εμπιστοσύνης

Επικοινωνείς αμφίδρομα με τους επισκέπτες σου και κτίζεις τα πιο δυνατά θεμέλια για κάθε επιχείρηση: Την εμπιστοσύνη του πελάτη!

6. Αυξάνεις την γεωγραφική εμβέλεια της επιχείρησής σου!

Επεκτείνεσαι σε Πανελλήνια κλίμακα. Εγώ έχω πελάτες από το Διδυμότειχο μέχρι τη Χώρα Σφακίων!

Κι ακόμη σε παγκόσμια βάση. Μην ξεχνάς ότι η πλειοψηφία των πελατών των Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι αλλοδαποί!

… και το πιο σημαντικό;

7. Εκτοπίζεις από την αγορά τους τεμπέληδες ανταγωνιστές σου!

Οι οποίοι περιμένουν να βρέξει ο ουρανός λεφτά χωρίς να κουνήσουν το μικρό τους δακτυλάκι. Που ούτε θέλουν κι ούτε μπορούν να καταλάβουν πώς θα ωφελήσουν τους πελάτες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εσύ όμως θα πράξεις διαφορετικά.

Έτσι δεν είναι;

Δυο τελευταία λόγια

Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη το πόσο σημαντικό θεωρώ την διαφήμιση στο Ιντερνετ για την επιβίωση της μικρής Ελληνικής επιχείρησης.

Το σημαντικότερο μειονέκτημα, που ήταν το κόστος, δεν υπάρχει πια. Οι τιμές πέφτουν συνεχώς κι ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη χρήση αυτού του πανίσχυρου επιχειρηματικού εργαλείου είναι η «ΤΕΧΝΟΦΟΒΙΑ» του Νεοέλληνα. Όποιος τη νικήσει θα κερδίσει πολλαπλά οφέλη.

Τώρα έχεις και την τεχνολογία για να φτιάξεις τις ιστοσελίδες σου ΧΩΡΙΣ γνώση προγραμματισμού! Και μάλιστα χωρίς να πληρώσεις δεκάρα!

Αισθάνομαι ότι σου έδωσα με το παρόν άρθρο μια γεύση από τα οφέλη που μπορεί να έχει η επιχείρησή σου από το Διαδίκτυο. Αισθάνομαι ακόμη ότι άγγιξα το θέμα ελάχιστα.

Στις επόμενες αποστολές του «€μπορικού Οπλοστασίου» θα σου δώσω τη γνώμη μου, για το πώς θα παρουσιάσεις τις σελίδες σου για να πουλάς περισσότερα προϊόντα σε περισσότερους πελάτες!

Παρακαλώ στείλτε ερωτήσεις σας ή τα σχόλια σας (και τα αρνητικά) για το παρόν άρθρο ΕΔΩ
 

Έχεις ήδη ένα site  κι αναρωτιέσαι γιατί δεν πουλά ; Ή Διερωτάσαι πώς θα στήσεις τις  επαγγελματικές σου ιστοσελίδες σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία; Τώρα υπάρχουν οι απαντήσεις που ψάχνεις!

ΒΙΒΛΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ο Γιώργος Δροσουλάκης σε βοηθά να κτίσεις το δικό σου κερδοφόρο website , δείχνοντάς σου το πώς αντλεί το 50% των δικών του πελατών από το Ιντερνετ.

Αύξησε
 τα κέρδη σου μέσω του Διαδικτύου, ακολουθώντας τα αναλυτικά βήματα του βιβλίου «Μπορείς κι ΕΣΥ ν’ αυξήσεις τα κέρδη σου χρησιμοποιώντας το χρυσωρυχείο του Ιντερνετ ... όποια δουλειά κι αν κάνεις!»Κι απόκτησε τα 4 ΔΩΡΕΑΝ Μοναδικά   Bonuses  που ολοκληρώνουν τη μέθοδο στο πώς ν’ αυξήσεις τα κέρδη σου από το ηλεκτρονικό εμπόριο με τον οικονομικότερο και συντομότερο τρόπο.

Για να αυξήσεις τα κέρδη σου μέσω του Ιντερνετ πάτησε ΕΔΩ ΝΕΟ!!
Το Χρυσωρυχείο
του Ιnternet

ΒΙΒΛΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Αν θέλεις κι ΕΣΥ ν' αυξήσεις τα κέρδη σου από το Internet
πάτησε
 ΕΔΩ


Τι λέει το google
για μας!


Η 1η, 2η & 3η θέση
είναι ΔΙΚΗ μας!