ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

 

 


5 Βασικές Αρχές για τις Λέξεις Κλειδιά & την Καταχώρηση στις Μηχανές Αναζήτησης

Από το Γιώργο Δροσουλάκη

 Λέξεις Κλειδιά: Ελλάδα, SEX, Greece!

 

Πριν κάμποσο καιρό, λάβαμε στη μηχανή αναζήτησης greek-biz.com, μια αίτηση καταχώρησης για κάποιο ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο.

 Οι λέξεις Ελλάδα,
SEX, Greece συμπεριλήφθηκαν στις λέξεις  κλειδιά από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που έκανε την αίτηση καταχώρησης για την επιχείρησή του.

 

 Μου έκαναν εντύπωση δυο πράγματα:

 

 Α) Ο αιτών δεν συμπεριέλαβε τη φράση «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ»

 

 Β) Το ξενοδοχείο του αιτούντος δεν είναι οίκος ανοχής και οι ιστοσελίδες του δεν υπονοούν σε κανένα σημείο ότι ο πελάτης του ξενοδοχείου μπορεί να αγοράσει sex με διαμεσολάβηση του ξενοδοχείου.

Επίσης δεν υπήρχε καμία αναφορά στον Ελληνικό πολιτισμό, ούτε δίνονται κάποιες γενικές ή ειδικές πληροφορίες για τα δρώμενα στην Ελληνική επικράτεια.

 

 Τι γίνεται εδώ;

 

Ένας επιχειρηματίας, με επένδυση κάμποσων κατομμυρίων Ευρώ, με ξενοδοχείο τετρακοσίων κλινών πάνω στο κύμα της καλύτερης παραλίας του Ρεθύμνου έκανε τα εξής:

 

   1. Είπε ψέματα στον διαχειριστή μιας μηχανής αναζήτησης που προβάλλει την  επιχείρησή του δωρεάν.

 

   2. Προσπάθησε να εξαπατήσει τους επισκέπτες Οδηγού Ελληνικών Επιχειρήσεων δίνοντας εσκεμμένα λάθος λέξεις κλειδιά.

 

    3. Έβαλε «βόμβα» στην επιχείρησή του με το να αυτό-απορριφθεί από μια ανερχόμενη μηχανή αναζήτησης.

 

 Παρόλο που υπάρχουν ξεκάθαρες οδηγίες καταχώρησης στον Οδηγό Ελληνικών Επιχειρήσεων, ο αιτών τις αγνόησε τελείως. Ίσως διότι το έχει ξανακάνει με επιτυχία σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Ή ίσως επειδή νόμιζε ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία το αν η αίτησή του απορριφθεί. Ποιος ξέρει;

 

 Και σε ρωτώ φίλε αναγνώστη...

 

 Ας υποθέσουμε, ότι είσαι έμπορος παιχνιδιών. Είναι ποτέ δυνατό, να ζητήσεις την καταχώρηση της επιχείρησής σου στο Χρυσό Οδηγό, σε μια κατηγορία που ονομάζεται «ΣΕΞ»;! Η στην κατηγορία «ΕΛΛΑΔΑ»; Ή θα έγραφες στην ταμπέλα του καταστήματός σου τη λέξη «ΣΕΞ»;

 

Κι όμως.

 Ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου που απευθύνεται σε οικογένειες, τόλμησε να το κάνει.

 Πίστεψε, ότι μ' αυτό τον τρόπο θα αυξήσει τις επισκέψεις των ιστοσελίδων του.

 Είμαι βέβαια σίγουρος, ότι δεν θα επισκεπτόταν ποτέ με τα παιδιά του τα Χριστούγεννα, ένα κατάστημα παιχνιδιών, του οποίου οι πινακίδες θα περιέχουν τη λέξη «ΣΕΞ»;

 

 Για να εισπράξεις λοιπόν τα μεγαλύτερα δυνατόν οφέλη από την καταχώρησή των ιστοσελίδων σου στις κύριες μηχανές αναζήτησης, σου προτείνω ν' ακολουθήσεις πέντε βασικές αρχές:

 

 1. Για ποιο λόγο είσαι στην αγορά;

 

Προσδιόρισε το λόγο ύπαρξης της επιχείρησής σου στην αγορά (αυτό είναι το θέμα που αναλύω στο άρθρο με τίτλο «Για να πουλήσεις περισσότερα πρέπει να εξειδικευτείς περισσότερο - Niche Marketing» και μπορείς να το διαβάσεις ΕΔΩ

 

 2. Βρες τις σημαντικότερες φράσεις ή λέξεις κλειδιά.

 

 Επέλεξε τις φράσεις ή λέξεις κλειδιά που νομίζεις ότι ο πελάτης σου θα δακτυλογραφήσει, όταν ψάχνει για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου.

 Απάντησε στην ερώτηση: «Τι ψάχνει ο υποψήφιος πελάτης μου στο Διαδίκτυο, το οποίο μπορεί να το πάρει από τη δική μου επιχείρηση;»


 Θα ήταν τόσο απλό για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο, να συμπεριλάβει λέξεις ή φράσεις «κλειδιά» όπως: «ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟ», «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ» ή «ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΡΗΤΗ».

 

 Μόλις αποφασίσεις για το ποιες θα είναι οι πιθανές λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσει ο μέσος υποψήφιος πελάτης σου, φτιάξε μια λίστα με τις 5-10 πιο σημαντικές απ' αυτές.

 

  3. Όρισε τον Τίτλο των Ιστοσελίδων σου.

 

 Χρησιμοποίησε την σημαντικότερη φράση από την παραπάνω λίστα για να ορίσεις τον τίτλο των ιστοσελίδων σου.

 

 Για παράδειγμα ο τίτλος της κεντρικής σελίδας Εμπορικό Οπλοστάσιο είναι:  «Δοκιμασμένες Εμπορικές Τεχνικές».

 

 Να θυμάσαι ότι ο τίτλος είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης σου και γι' αυτό προσπάθησε να είσαι όσο πιο ακριβής γίνεται με τις λιγότερες δυνατόν λέξεις.

 

  4. Περιέγραψε το τι ακριβώς προσφέρεις στους πελάτες σου.

 

Χρησιμοποίησε το «Λόγο Ύπαρξης» της επιχείρησής σου (από το βήμα 1) για να περιγράψεις τα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσει ο επισκέπτης των ιστοσελίδων σου.

 Να συμπεριλάβεις στο κείμενο σου, τις λέξεις & φράσεις «κλειδιά» που έχεις ήδη επιλέξει (από το βήμα 2) σε ποσοστό 3
% επί των συνολικών λέξεων του κειμένου. Το κείμενο να το παρουσιάσει στην πρώτη σου σελίδα και φρόντισε να μην υπερβαίνει τις 200-250 λέξεις.

   

  5. Πες την ΑΛΗΘΕΙΑ!

 

 «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» λένε στο χωριό μου. Όποιος διανοηθεί να εξαπατήσει τις μηχανές αναζήτησης, μεσοπρόθεσμα θα βγει χαμένος.

 

 Γιατί;

 

 Διότι οι ανταγωνιστές του θα τον καταγγείλουν. Και οι μηχανές αναζήτησης θα τον διαγράψουν. Και η φήμη του ως αξιόπιστος επαγγελματίας θα καταστραφεί.

 

 Σκέψου τον «ευυπόληπτο» ιδιοκτήτη οικογενειακού ξενοδοχείου που δήλωσε ψευδώς ότι πουλάει «σεξ». Την πάτησε άσχημα.

 

 Δυο τελευταία λόγια

 

 Το Ελληνικό Διαδίκτυο βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσεις στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σου, που νομίζουν πως μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τη χρήση αυτού του διαφημιστικού μέσου.

 

 Θα το πετύχεις αν τελικά καταφέρεις να διακρίνεις την πραγματικότητα και ν' αποφύγεις τις παγίδες που διαδίδονται μέσω του «ράδιο αρβύλα».

 

 Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους είναι ότι η διαφήμιση από το Διαδίκτυο είναι τζάμπα!

 Γιατί μύθος;

 

 Διότι, παρόλο που η κατασκευή και η φιλοξενία των ιστοσελίδων σου είναι σχετικά φτηνή, το Διαδίκτυο δεν παράγει πωλήσεις από μόνο του.

 

 Εσύ είσαι αυτός που θα κάνεις το Internet να παράγει. Η αποτελεσματικότητά σου, εξαρτάται από την εργατικότητά σου και το επίπεδο της εμπορικής σου παιδείας.

 

 Πώς θ' αποκτήσεις αυτή την παιδεία; ... Ατέλειωτο θέμα.

 

 Για να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη, σού τονίζω ότι το marketing δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός.

Είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Η διαδικασία αυτή διαρκεί όσο διαρκεί και η επαγγελματική σου δραστηριότητα. Και η εμπορική παιδεία αποκτάται μέσα στο χρόνο.

 

 Από βιβλία, σεμινάρια, ανταλλαγή απόψεων και εμπειρική πρακτική.

 

Όπως δε γίνεσαι μπασκετμπολίστας σ' ένα μήνα, έτσι Δε γίνεσαι και έμπορος σε μικρό διάστημα. Παίρνει χρόνο.

 

Πολλά χρόνια!


Έχεις ήδη ένα site  κι αναρωτιέσαι γιατί δεν πουλά ; Ή Διερωτάσαι πώς θα στήσεις τις  επαγγελματικές σου ιστοσελίδες σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία; Τώρα υπάρχουν οι απαντήσεις που ψάχνεις!

ΒΙΒΛΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ο Γιώργος Δροσουλάκης σε βοηθά να κτίσεις το δικό σου κερδοφόρο website , δείχνοντάς σου το πώς αντλεί το 50% των δικών του πελατών από το Ιντερνετ.

Αύξησε
 τα κέρδη σου μέσω του Διαδικτύου, ακολουθώντας τα αναλυτικά βήματα του βιβλίου «Μπορείς κι ΕΣΥ ν’ αυξήσεις τα κέρδη σου χρησιμοποιώντας το χρυσωρυχείο του Ιντερνετ ... όποια δουλειά κι αν κάνεις!»Κι απόκτησε τα 4 ΔΩΡΕΑΝ Μοναδικά   Bonuses  που ολοκληρώνουν τη μέθοδο στο πώς ν’ αυξήσεις τα κέρδη σου από το ηλεκτρονικό εμπόριο με τον οικονομικότερο και συντομότερο τρόπο.

Για να αυξήσεις τα κέρδη σου μέσω του Ιντερνετ πάτησε ΕΔΩ


 ΝΕΟ!!
Το Χρυσωρυχείο
του Ιnternet

ΒΙΒΛΙΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Αν θέλεις κι ΕΣΥ ν' αυξήσεις τα κέρδη σου από το Internet
πάτησε
 ΕΔΩ


Τι λέει το google
για μας!


Η 1η, 2η & 3η θέση
είναι ΔΙΚΗ μας!